Quinoaquiche met kip, boerenkool, zoete aardappel en ricotta
bereiding
-
1
Kook de quinoa gaar zoals vermeld op de verpakking. Laat volledig afkoelen.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 2 quichevormen in met olijfolie. Klop de eieren los en doe ze samen met de kaas en een snuifje zout bij de quinoa. Schep goed om. Verdeel de quinoa over de twee vormen en druk met de achterkant van een lepel plat op de bodem en zijkanten. Bak 15 minuten in de oven.
-
3
Maak de boerenkool schoon en snipper fijn, schil de zoete aardappelen en snij in schijfjes. Breng de bouillon aan de kook en blancheer hierin de kippenblokjes en de zoete-aardappelschijfjes. Laat goed uitlekken in een vergiet. Stoof de boerenkool zacht in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Roer de melk, eieren en ricotta los in een kom en kruid met peper en zout. Verdeel de zoete-aardappelschijfjes, boerenkool en kip over de twee bodems. Giet er het ricottamengsel over en gaar de quiches 40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.