Veggie macaroni
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
-
2
Kook de macaroni al dente in een ruime pot water met wat zout. (Check de verpakking voor de juiste kooktijd.)
-
3
Stoof de pastinaak en de wortel beetgaar in olijfolie en voeg een scheutje water toe. Voeg op het eind de paprika toe en stoof even mee.
-
4
Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de courgetteblokjes toe en kruid goed met peper en zout. Voeg de rijstdrink toe en mix tot een gladde saus. Voeg gerust nog een scheutje toe indien nodig.
-
5
Laat even afkoelen. Klop 1 eidooier luchtig en voeg toe aan de saus. Meng de ricotta en 40 g gemalen kaas eronder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
6
Meng de pasta met saus en de groenten. Doe alles in een ovenschaal, duw er de halve kerstomaatjes wat in en werk af met de rest van de kaas.
-
7
Plaats 10 à 15 minuten onder de grill. Werk af met bladpeterselie.