Gevulde kalkoenborst met dadels, hazelnoten, witloof en boschampignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
2
Snijd de kalkoenfilet horizontaal bijna middendoor, sla open en kruid de binnenkant met zwarte peper en zout.
-
3
Snijd 50 g boschampignons heel fijn en stoof kort in olijfolie.
-
4
Meng de dadels en hazelnoten met de champignons. Vul hiermee de kalkoenfilet. Plooi dicht en steek goed vast met een paar prikkers. Bak ze gaar in olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
-
5
Snijd de stronkjes witloof middendoor, verwijder de harde kern, smelt de helft boter, de helft olijfolie en leg hier de stronkjes in, kruid met zwarte peper en zeezout. Voeg een scheutje water toe en laat 10 minuten garen onder deksel op een zacht vuurtje.
-
6
Bak de rest van de boschampignons in olijfolie, kruid met zwarte peper en voeg wat bladpeterselie toe.
-
7
Leg 3 halve witloofstronkjes op een bord, schik er de kalkoenborst bij en lepel er de champignons rijkelijk over. Bestrooi met wat gehakte hazelnoten en bladpeterselie.