Recept

Orzosalade met geroosterde zomergroenten en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zonnig gerecht van voedingsexpert Karolien Olaerts: “Geroosterde pijnboompitjes zijn een lekkere extra bij deze salade.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C op de heteluchtstand. Spoel de aubergine, snij ze in de lengte in vieren en dan in plakjes van ½ cm. Schep ze om met 2 eetlepels rijstolie en een flinke snuif fijn keukenzout. Zet opzij.

  2. 2

    Maak de rode paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Pel de uien en snij ze in partjes. Stort beide op een bakplaat en pers er de knoflook bij. Besprenkel met de overgebleven eetlepel rijst-olie. Strooi er de gedroogde kruiden over, kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout, voeg de aubergine toe en schep goed om. Verspreid de groenten over de bakplaat en verdeel er de kerstomaatjes overheen. Rooster de groenten 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook intussen de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de gekookte orzo onder koud stromend water en laat hem goed uitlekken. Hak de basi-licumblaadjes fijn. Spoel de citroen grondig. Spoel en droog de rucola.

  4. 4

    Stort, als de geroosterde groenten klaar zijn, de orzo bij op de bakplaat. Doe er de olijven, het basilicum en de rucola bij. Rasp er de citroenschil over en pers er het sap van ¼ citroen boven uit. Verkruimel er de feta over en schep om. Serveer warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orzosalade met geroosterde zomergroenten en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!