Steak tartaar met kwarteleitjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Snij de augurkjes en de rode bietjes in heel jne blokjes.
-
2
Snij de biefstuk in hele kleine blokjes. Meng de sjalot, de augurk en verse kruiden onder de tartaar. Breng op smaak met wat tabasco, worcestershiresaus en citroensap. Kruid met peper en zout.
-
3
Meng de gehakte walnoten onder de rode biet. Giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar.
-
4
Zet een serveerring op een bord en schep er enkele lepels van de tartaar in. Druk aan. Schep er nu wat van de bietensalade op en druk opnieuw zachtjes aan. Eindig met een laagje tartaar. Verwijder de ring en herhaal op de andere 3 borden.
-
5
Werk af met de eidooiers van de kwarteleitjes en een takje peterselie. Geef er de veldsla bij.