Steak tartaar met ei en aardappelchips
bereiding
-
1
Schil en spoel de aardappelen. Snij in flinterdunne schijfjes. Spoel onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Laat de olie heet worden en frituur goudgeel. Laat opnieuw drogen op keukenpapier en bestrooi met zout.
-
2
Snij de kappertjes en augurken fijn. Pel de uien en snij in kleine blokjes. Spoel de peterselie en schud droog, leg een aantal blaadjes voor de afwerking opzij, hak de rest fijn. Leg de tartaar in een kom en roer er de kappertjes, augurken, ui, peterselie en mosterd doorheen. Kruid met zout, peper en paprikapoeder.
-
3
Leg een uitsteekring op een bord en vul met tartaar. Strijk glad en verwijder de ring. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de eidooier. Maal een beetje zwarte peper hier bovenop en besprenkel met olijfolie. Werk af met peterselie en serveer met de aardappelchips.