Chocoladebrownie-sinaasappeltaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg en leg het in een met bakpapier beklede taartvorm van 26 cm diameter. Bedek met een laag bakpapier en gedroogde peulvruchten en bak 15 minuten in de oven. Neem het bakpapier en de peulvruchten weg en bak nog 5 minuten.
-
2
Rasp de schil van de sinaasappel, pers de vrucht. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Doe de eieren samen met de extra dooier en de suiker in de keukenrobot. Klop het beslag tot een gladde ruban. Voeg de gesmolten chocolade toe en spatel er de bloem, het cacaopoeder, het zout, het bakpoeder, de sinaasappelschil en het -sap onder. Hou een beetje van de schil apart voor de afwerking.
-
3
Stort het browniebeslag op de taartbodem en bak de taart 30 minuten in de oven. Het beslag mag nog een beetje wiebelen. Laat de taart afkoelen op een rooster. Werk af met het extra cacaopoeder en extra geraspte sinaasappelschil.