Gravad lax met old school saus
bereiding
-
1
Neem een grote doos. Maak hierin een bedje met de fijngehakte dille en leg de zalm erop. Bedek de zalm met het zeezout, het venkelzaad, de peper en de viskruiden. Zet het deksel op de doos en zet de zalm 24 uur in de koelkast. Draai de zalm om en zet nogmaals 24 uur in de koelkast. Draai de zalm nogmaals om en laat nog 2 uur rusten in de koelkast.
-
2
Haal de zalm uit de koelkast en schraap er voorzichtig met een mes alle kruiden af. Snij ook de droge randjes weg. Meng alle ingrediënten voor de saus. Snij het stokbrood in plakjes en toast ze.
-
3
Lepel wat van de dressing op de borden. Snij flinterdunne plakjes van de zalm en schik ze mooi op de borden. Werk af met wat verse dille, wat lompviseitjes en het stokbrood.