Recept

Pastasalade met gravad lax, gepekelde rode ui en mieriksworteldressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele pastasalade. Tip: maak een grotere hoeveelheid van de gepekelde rode ui en bewaar die in een schone weckpot. Zo blijft de ui tot 4 weken goed. Heerlijk om je salades of broodjes mee af te werken!

bereiding
  1. 1

    Pekel de ui. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Doe de rode ui in een kommetje samen met de appelazijn, 60 milliliter water, de suiker en het zout. laat hem minstens 20 minuten pekelen.

  2. 2

    Breek de lasagnevellen in stukken. Kook ze beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Laat ze uitlekken en afkoelen.

  3. 3

    Snij de rode bietjes in fijne schijfjes. Schik de lasagnevellen in een grote saladeschaal en voeg de gravad lax, de rode biet en de gepekelde rode ui toe. Kruid de pastasalade met peper en zout.

  4. 4

    Maak de dressing. Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortelcrème, het citroensap en de honing en kruid de dressing met peper en zout.

  5. 5

    Werk de pasta af met de kervel en druppel er de dressing over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met gravad lax, gepekelde rode ui en mieriksworteldressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!