Recept

Scandinavische zalmsoep met dille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze ‘lohikeitto’ komt oorspronkelijk uit Finland, maar de zalmsoep is een populair gerecht in heel Scandinavië. Zalm en dille vormen het perfecte paar in de authentieke Scandinavische keuken.

Tip: voeg voor extra pit een beetje mosterd toe aan de soep.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en snipper hem fijn. Maak de preiwitten schoon en snij ze in halve ringen. Maak de wortelen schoon en snij ze in halvemaantjes.

  2. 2

    Verhit de boter met de olijfolie in een stoofpot en voeg de knoflook, de prei en de wortelen toe. Kruid de groenten met peper en zout en laat ze even stoven zonder ze te veel te laten kleuren.

  3. 3

    Voeg de groentebouillon toe en laat de soep zo’n 20 minuten koken. Voeg dan de zalm toe en laat die 5 minuten garen. Roer de zalm wat los, meng de room onder de soep en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schep de soep in de borden en werk ze af met de plukjes verse dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scandinavische zalmsoep met dille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!