Lasagne van koolbladeren en boschampignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de groene kool, breek de bladeren eraf en blancheer ze in gezouten water. Laat uitlekken.
-
2
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Blus al roerend met de melk en blijf roeren tot de saus indikt. Haal de pan van het vuur en voeg stukje bij stukje de reblochonkaas toe. Roer tot een zachte kaassaus. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Borstel intussen de champignons schoon en halveer de grotere exemplaren. Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Spoel de peterselie en hak fijn.
-
4
Verhit een pan met olijfolie en bak de sjalot, de knoflook en de champignons goudbruin. Kruid met peper, zout en chilipoeder. Blus met de Noilly Prat. Proef van de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
-
5
Stel de lasagne samen, leg eerst een laag groene kool in een ingevette ovenschotel. Lepel er een laag paddenstoelen over. Dek af met groene kool, reblochon-kaassaus... ga zo verder tot de schotel vol is.
-
6
Werk af met de geraspte kaas en zet 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.