Kalfsstoofpotje met zoete aardappel en gemengde boschampignons met rösti
bereiding
-
1
Snij het kalfsvlees in reepjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Maak de boschampignons schoon. Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit de ui aan. Voeg de spekjes, de zoete aardappel en de helft van de boschampignons toe en schep goed om.
-
2
Verhit boter in een pan en bak de kalfsreepjes aan alle kanten krokant. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Schep ze mee onder de groenten. Blus alles met de kalfsfond en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Bind met de sojaroom en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat citroensap toe.
-
3
Verwarm de airfryer voor op 180°C. Bak de rösti ± 10 minuten (volgens de aanwijzingen op de verpakking) en schud ze halverwege de baktijd eens goed op.
-
4
Roerbak de rest van de boschampignons krokant in een beetje olijfolie. Serveer het kalfsstoofpotje met de extra gebakken champignons en de rösti en werk af met gesnipperde peterselie.