Gravad lax met gemarineerde rode bietjes
bereiding
-
1
Hak de dille grof. Meng het grof zout met de suiker, peperkorrels en dille. Beleg hiermee de zalm aan twee kanten en wikkel in aluminiumfolie. Zet 2 dagen in de koelkast. Wrijf nadien alle peper en zout weg en bewaar in de koelkast.
-
2
Snij de rode bietjes in heel fijne brunoise en meng met de overige ingrediënten voor de bietjes. Laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
-
3
Meng de zure room met 1 koffielepel mierikswortel, sap van een halve citroen en wat peper.
-
4
Snij heel fijne reepjes van de gravad lax. Leg onderaan op een bord een laagje zure room, beleg met de fijngesneden gravad lax en beleg met fijne blokjes rode biet. Werk af met verse dille. Lekker met pompernikkel of zuurdesembrood.