Lasagne van boschampignons, boerenkool en truffel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pluk de bladeren van de boerenkool en snij de grote nerf ertussenuit. Blancheer de bladeren één minuut in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Knijp goed uit en snipper fijn.
-
2
Borstel de boschampignons schoon en snij het uiteinde van de steeltjes. Zet een pannetje op het vuur met de olijfolie.
-
3
Pel de knoflook, halveer het teentje en laat het zijn smaak afgeven aan de olijfolie. Verwijder de knoflook en bak de paddenstoelen even in de hete olie. Kruid met peper en zout. Meng de chilivlokken door de paddenstoelen.
-
4
Snij de courgette met de mandoline in lange dunne plakken.
-
5
Vet de schaal in met olijfolie en schrik er dakpansgewijs enkele plakjes courgette in. Bestrijk met de ricotta en verdeel er wat boerenkool over. Kruid met peper en zout.
-
6
Verdeel er de helft van de boschampignons over en bestrooi met de geraspte mozzarella. Herhaal nog een keer op deze manier: plakjes courgette, ricotta, boerenkool, boschampignons en geraspte mozzarella. Eindig met een laagje courgette. Bestrooi met wat mozzarella en bak 10 à 15 minuten in de hete oven.
-
7
Haal uit de oven en werk af met rucola, geschilferde parmezaan en enkele plakjes truffel.