Lasagne met bospaddenstoelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Maak de selder schoon en snij hem fijn. Schil de wortel en snij hem in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Borstel de champignons schoon. Snipper de peterselie. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpot en voeg de ui, de selder en de wortel toe. Roerbak tot ze glazig gebakken zijn. Haal ze uit de pan en zet ze even aan de kant.
-
2
Verhit in dezelfde pan nog 2 eetlepels olijfolie en voeg de knoflook en de boschampignons toe. Roerbak tot ze wat kleiner worden en voeg dan de peterselie en de rozemarijn toe. Kruid ze met peper en zout. Laat het vocht verdampen. Voeg dan de andere groenten weer toe.
-
3
Maak de kaassaus. Smelt de boter in een sauspan. Voeg de bloem toe en laat die even droogbakken. Blus de roux al roerend met de melk en roer tot een gladde saus. Haal de saus van het vuur en voeg er al roerend de emmentaler door. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Stel de lasagne samen. Lepel een laagje kaassaus op de bodem van een ovenschotel, leg hier een laag lasagnevellen en een laag champignon-groenten-mengeling op en strooi er wat van de pecorino over. Herhaal met de kaassaus, de ¬lasagnevellen en de champignon-groentenmengeling en strooi er telkens wat pecorino tussen. Eindig met kaas-saus en de rest van de pecorino. Bak de lasagne 25 à 30 minuten in de oven.