Spruitjesquiche met kalkoen en oesterzwammen
bereiding
-
1
Maak de spruiten schoon, halveer ze en blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Snij de kalkoenfilet in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Stoof de sjalot glazig in olijfolie. Doe er de kalkoenblokjes bij en bak goudbruin. Voeg de oesterzwammen toe en bak nog 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los met de room en de peterselie. Kruid met peper en zout.
-
3
Rol het kruimeldeeg uit en leg het in een beboterde langwerpige quichevorm. Prik gaatjes in het deeg. Schep er het kalkoen-paddenstoelenmengsel op en verdeel er de spruiten over. Giet er het eimengsel bij, brokkel er de blauwe kaas over en bestrooi met de pijnboompitten. Bak 30 minuten in de oven.