Salade met kalkoen, geroosterde pompoen en veenbessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in dunne schijfjes en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Overgiet ze met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak de pompoen in 20 minuten gaar in de oven en laat hem afkoelen.
-
2
Maak ondertussen de dressing. Pers de sinaasappel. Pel en snipper de knoflook. Meng het sinaasappelsap met de olijfolie, de honing, de mosterd en de knoflook. Kruid de dressing met peper en zout en zet koel weg.
-
3
Snij het kalkoenvlees in hapklare stukken. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Spoel en droog de sla.
-
4
Meng de pompoen, de kalkoen, de rode ui en de veenbessen onder de salade. Overgiet de salade met de dressing en kruid met peper en zout.