Lamskroon met gelakte paksoi en pompoenfrietjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de polenta met het chilipoeder, de garam masala en ½ kl zout. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in dikke frieten. Haal ze door 3 eetlepels olijfolie en de kruidenpolenta. Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar 30‑35 minuten in de oven.
-
2
Bak de lamskroon rondom rond bruin in een scheut olijfolie en een klontje boter. Kruid met peper en zout en leg het vlees in een ovenschaal. Zet in de oven bij de frietjes en laat 10‑12 minuten meebakken.
-
3
Pel en plet de knoflook. Meng voor de paksoi de sojasaus met de honing, de knoflook, het sap van de halve citroen en de sesamzaadjes. Spoel de paksoi en snij ze overlangs in 4. Bak de paksoi even aan in olijfolie, besprenkel ze met de sojasausmengeling en laat nog enkele minuten karamelliseren.
-
4
Snij de lamskroon in stukken en serveer ze met de gelakte paksoi en de pompoenfrietjes.