Lamskroon met kerstomatenchutney en opgeklopte feta
bereiding
-
1
Maak de chutney. Spoel de tomaatjes en snij ze in blokjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Doe 500 gram tomatenblokjes, de ui, de gember, de rozijnen, de azijn, de kruidnagels, de laurier, het kaneelstokje en de suiker in een pan en breng alles aan de kook. Hou de andere 100 gram tomatenblokjes apart. Laat de chutney 40 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer regelmatig. Neem de chutney van het vuur en roer er dan de apart gehouden stukjes tomaat door.
-
2
Bereid de feta. Pel en pers de knoflook. Verbrokkel de feta. Doe de roomkaas, de feta en de knoflook in een blender en mix. Voeg olijfolie toe tot je een romige massa krijgt. Breng de kaas op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de lamskroon. Pel en pers de knoflook. Hak de naaldjes van de rozemarijn en meng ze samen met de knoflook, peper en zout onder 2 eetlepels olijfolie. Borstel de lamskroon in met de kruidige olie. Bak de lamskroon eerst kort in de pan en gaar ze daarna nog 8 à 12 minuten in de oven. Laat het vlees even rusten onder aluminium-folie voor je het in plakjes snijdt.
-
4
Verdeel de opgeklopte feta over een mooi bord, lepel er wat tomaten-chutney over en geef er de lamskroon bij. Werk het gerecht af met de extra takjes rozemarijn.