Recept

Porchetta op een bedje van pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer bij dit gerecht een rode wijn met karakter.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Pel en plet de knoflook en meng met de peterselie, rozemarijn, tijm, komijn, korianderpoeder, venkelzaad, hazelnoten, grof zeezout en grove peper.

  2. 2

    Maak insnijdingen van 1 cm van boven naar beneden in de vetkant van het buikspek. Draai het vlees om en beleg het met de kruidenmengeling. Rol het vlees stevig op en bind goed vast met keukentouw. Wrijf in met extra peper en zout. Gaar 20 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 190°C en bak nog 15 minuten verder.

  3. 3

    Schil de pastinaken en snij ze in de lengte in 4. Meng de room met de geraspte parmezaan en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Haal het buikspek uit de oven en uit de braadslede. Leg de pastinaak erin en overgiet met het roommengsel. Leg er het buikspek op en zet nog 1 uur in de oven.

  5. 5

    Neem het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten. Snij het in plakken en serveer het met de romige pastinaak. Werk af met de verse rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Porchetta op een bedje van pastinaak

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!