Zeewolf met biermousseline en preipuree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze zacht. Pureer met 50 g boter en een scheutje melk. Spoel de prei en snij zowel het groen als het wit in brunoise. Stoof het wit en groen apart in een klontje boter en een scheutje water en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Meng het wit van de prei met de forel onder de puree en hou warm. Hou de groene prei opzij voor de afwerking.
-
3
Smelt 200 g boter en schep het witte schuim van de boter. Zet opzij.
-
4
Klop in een steelpan de eidooiers op met het bier, zet op een zacht vuur en laat al roerend indikken. Neem de pan van het vuur en klop de gesmolten boter geleidelijk aan onder het biermengsel.
-
5
Kruid de vis met peper en zout. Bak kort in een pan in de rest van de boter. Serveer de vis met de preipuree en de biermousseline. Werk af met preigroen.