Citroenmoelleux
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de citroenen tot je 1 koffielepel citroenrasp hebt. Pers de citroenen tot je 80 ml citroensap hebt.
-
2
Splits de eieren. Klop de boter op met de helft van de suiker. Klop er één voor één de eidooiers onder. Klop nu ook de bloem, het citroensap, de citroenschil en de melk onder het beslag.
-
3
Klop de eiwitten op met de andere helft van de suiker en schep ze voorzichtig onder het beslag. Verdeel de citroenmousse over 4 ingevette kleine ramequins.
-
4
Zet de ramequins in een ovenschaal. Vul de schaal met water tot de ramequins voor de helft in het water staan. Zet ze 25-30 minuten in de oven. Haal uit de oven, laat ze 10 minuten rusten en serveer ze warm. Garneer eventueel met gekonfijte citroenschil.