Bouillabaisse met gamba's
bereiding
-
1
Snij de uien, knoflook en venkel fijn. Fruit in een scheutje olijfolie glazig. Voeg de saffraan en de tomatenpuree toe en roer goed.
-
2
Overgiet met een scheutje pastis en flambeer. Overgiet daarna met de visfumet. Voeg laurier en tijm toe en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
-
3
Voor de rouille leg je de paprika's onder de hete grill. Draai af en toe om tot al het vel zwartgeblakerd is. Laat de paprika's dan afkoelen en verwijder het vel en de pitjes.
-
4
Ontdarm de gamba's. Snij de visfilets in hapklare stukken. Voeg gamba's en vis toe aan de soep en laat nog even nagaren.
-
5
Meng de dooiers met het citroensap, de fijngesneden knoflook en het saffraanpoeder in de blender. Mix kort en voeg dan de paprika's en de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Snij het stokbrood in sneetjes en rooster in de oven.
-
7
Serveer de bouillabaisse met de rouille en de sneetjes stokbrood.