Recept

Cheesecake met pompoen en speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vergis je niet: dit is een heerlijk zoete taart. Want jawel, met sommige groenten zoals wortel, zoete aardappel en courgette kun je zoete taarten bakken.

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de speculaas en meng met de gesmolten boter. Leg op de bodem van een springvorm met een diameter van 18 cm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet 25 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Roer de mascarpone met de ricotta los in een keukenrobot en voeg er de pompoenblokjes, vanillesuiker, kristalsuiker en eieren aan toe.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de melk in de microgolfoven of au bain-marie en roer tot een gladde saus. Klop de room stijf. Los de maïzena op in 2 el water en roer tot een papje. Voeg dat toe aan het pompoenmengsel, samen met de gesmolten chocolade. Spatel er de room door.

  4. 4

    Haal de springvorm uit de koelkast en giet het pompoenmengsel over de speculaasbodem. Bak gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat afkoelen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake met pompoen en speculaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!