Mini-cheesecake met kersen
bereiding
-
1
Verwarm de oven tot 180°C. Doe de koekjes in een afsluitbare plastic zak en rol er met een deegrol over, tot ze helemaal verkruimeld zijn. Meng de kruimels met de gesmolten boter. Zet 6 dresseerringen op een met bakpapier beklede ovenplaat en vul de bodem met de koekjesmengeling, druk aan. Bak gedurende 8 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Week de gelatineblaadjes in koud water, gedurende 5 minuten. Klop de slagroom stijf met de suiker. Warm het citroensap- en rasp op in een steelpannetje, los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de citroenmengeling door de roomkaas. Spatel er de opgeklopte slagroom door.
-
3
Giet de vulling op de afgekoelde vormpjes, dek af met plasticfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Week voor de afwerking 15 gram gelatine in koud water. Warm het appelsap op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
5
Haal de kaastaartjes uit de koelkast. Schik er enkele ontpitte kersen op en giet er de appelsap-gelatine op. Laat opnieuw enkele uren opstijven in de koelkast.