Soepje van knolselder met kruidentoast
bereiding
-
1
Pel de uien en snij ze in grove stukken. Maak de knolselder en de aardpeer schoon. Snij ze ook in stukken.
-
2
Stoof de ui aan in boter tot de stukken glazig zijn. Voeg de knolselder en aardpeer toe. Laat enkele minuten meestoven.
-
3
Giet de bouillon erbij en laat koken tot de knolselder en aardpeer gaar zijn.
-
4
Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
-
5
Serveer in een kommetje met de room en de amandelschilfers.
-
6
Verwarm de grill voor.
-
7
Gril de broodjes langs beide kanten.
-
8
Roer de mascarpone, peterselie en basilicum door elkaar.
-
9
Strijk het mengsel op het brood en laat het verder grillen en mooi lichtbruin kleuren.
-
10
Bestrooi met peper naar smaak en serveer bij de soep.