Recept

Spiesjes van halloumi, gegrilde paprika en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegetarisch spiesje! Probeer dit ook eens met Berloumi, de Belgische variant van halloumi. Deze Berlaarse kaas wordt ambachtelijk gemaakt en krijgt elk seizoen een andere kruiding. Deze winter kozen ze voor gefermenteerde chilipepertjes.

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook, rist de blaadjes van de tijm en hak de peterselie fijn. Meng met 3 eetlepels olijfolie en een snuifje zout.

  2. 2

    Schil de zoete aardappel en snij ‘m in plakjes van 1 cm dik. Stoom ze in ongeveer 2 minuten nét beetgaar. Laat afkoelen.

  3. 3

    Steek cirkels van ongeveer 3 cm diameter uit de zoete aardappel. Spoel de paprika, snij ‘m in 4 en haal de pitjes eruit. Steek ook uit de paprika cirkels van ongeveer 3 cm diameter. Snij de halloumi in plakjes van 1 cm dik en steek ook hieruit cirkels van ongeveer 3 cm diameter.

  4. 4

    Rijg de paprika, zoete aardappel en halloumiplakjes op satéstokjes en wrijf ze in met de kruidenolie. Gril ze rondom rond kort aan en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spiesjes van halloumi, gegrilde paprika en zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!