Spiesjes van halloumi, gegrilde paprika en zoete aardappel
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook, rist de blaadjes van de tijm en hak de peterselie fijn. Meng met 3 eetlepels olijfolie en een snuifje zout.
-
2
Schil de zoete aardappel en snij ‘m in plakjes van 1 cm dik. Stoom ze in ongeveer 2 minuten nét beetgaar. Laat afkoelen.
-
3
Steek cirkels van ongeveer 3 cm diameter uit de zoete aardappel. Spoel de paprika, snij ‘m in 4 en haal de pitjes eruit. Steek ook uit de paprika cirkels van ongeveer 3 cm diameter. Snij de halloumi in plakjes van 1 cm dik en steek ook hieruit cirkels van ongeveer 3 cm diameter.
-
4
Rijg de paprika, zoete aardappel en halloumiplakjes op satéstokjes en wrijf ze in met de kruidenolie. Gril ze rondom rond kort aan en serveer.