Recept

Naanbrood met romanesco en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend, met die dadels! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak het naanbrood. Meng de bloem met de yoghurt, het zout, de suiker en 2 el water. Kneed tot een stevig deeg. Voeg indien nodig wat bloem of water toe. Laat het deeg kort rusten.

  2. 2

    Pel de chorizo en snij in stukjes. Maak de romanesco schoon en verdeel in roosjes. Meng met de chorizo, 2 el olijfolie, de sumak, de chilivlokken en wat peper en zout. Leg op een bakplaat en gaar ze 25 tot 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel en plet de knoflook. Maak 8 gelijke balletjes van het naandeeg, rol ze uit met een deegrol of duw ze plat. Wrijf beide kanten van de deegrondjes in met een beetje olijfolie en gril ze 3 tot 4 minuten. Als één kant gegrild is, draai je het brood om en besprenkel je het met wat knoflook en peterselie. Gaar nog enkele minuten en laat dan kort afkoelen.

  4. 4

    Ontpit de dadels en snij ze in reepjes. Serveer het naanbrood met de gebakken romanesco, dadelreepjes, een lepel zure room en wat verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Naanbrood met romanesco en chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!