Naanbrood met romanesco en chorizo
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak het naanbrood. Meng de bloem met de yoghurt, het zout, de suiker en 2 el water. Kneed tot een stevig deeg. Voeg indien nodig wat bloem of water toe. Laat het deeg kort rusten.
-
2
Pel de chorizo en snij in stukjes. Maak de romanesco schoon en verdeel in roosjes. Meng met de chorizo, 2 el olijfolie, de sumak, de chilivlokken en wat peper en zout. Leg op een bakplaat en gaar ze 25 tot 30 minuten in de oven.
-
3
Pel en plet de knoflook. Maak 8 gelijke balletjes van het naandeeg, rol ze uit met een deegrol of duw ze plat. Wrijf beide kanten van de deegrondjes in met een beetje olijfolie en gril ze 3 tot 4 minuten. Als één kant gegrild is, draai je het brood om en besprenkel je het met wat knoflook en peterselie. Gaar nog enkele minuten en laat dan kort afkoelen.
-
4
Ontpit de dadels en snij ze in reepjes. Serveer het naanbrood met de gebakken romanesco, dadelreepjes, een lepel zure room en wat verse munt.