Wok van courgettenoedels en broccoli
bereiding
-
1
Spoel de courgettes en snij met de mandoline in lange dunne ‘spaghettislierten’.
-
2
Verwijder het kroontje van de paprika’s, snij doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in lange dunne repen.
-
3
Spoel de broccoli, snij in roosjes en blancheer kort zodat ze beetgaar zijn. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water (zo behouden ze hun groene kleur).
-
4
Zet een wokpan met wat sesamolie op het vuur en wok er de paprikareepjes in. Voeg na enkele minuten de courgetteslierten toe. Bak goed door op een hoog vuur. Voeg de broccoliroosjes nog even toe en draai het vuur uit. Breng op smaak met de vissaus, de chilivlokken, de sojasaus, het limoensap en de sesamzaadjes.
-
5
Snipper er de gele chilipeper bij en werk verder af met enkele takjes koriander. Serveer met nog wat extra sojasaus.