Wok met zilvervliesrijst, kip, broccoli en pindadip
bereiding
-
1
Kook de zilvervliesrijst gaar in lichtgezouten water. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Laat de rijst even uitdampen en maak de rijstkorrels los.
-
2
Boen de zoete aardappel schoon en snij hem in stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
-
3
Maak de pindasaus. Warm de kokosmelk op met de bruine suiker en de sojasaus, roer er de pindakaas door en breng de saus op smaak met sambal naar wens.
-
4
Verhit een wokpan. Bak eerst de kippenblokjes goudbruin in 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel arachideolie. Haal ze even uit de pan en roerbak nu de broccoli en de zoete aardappel beetgaar. Hak de pindanoten.
-
5
Voeg de sojasaus en de rest van de arachideolie toe. Roer er de rijst en de kippenblokjes door en bak de rijst krokant. Serveer de wok met de gesnipperde lente-ui, de gehakte pindanoten en de pindasaus.