Kipsalade met rijst, gegrilde ananas en appel
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.
-
2
Bereid ondertussen het sausje. Laat hiervoor de cashewnoten 2 uur weken in water. Giet af, mix de cashewnoten fijn samen met de sojaroom en breng op smaak met de Indische currykruiden en het limoensap.
-
3
Bak intussen de kipfilets krokant en gaar in de hete olijfolie. Kruid met peper en zout en houd warm.
-
4
Schil de ananas, snij overlangs in de helft, snij de helften nogmaals in de helft en verwijder het binnenste harde gedeelte. Zet een grillpan met wat olijfolie op het vuur en laat heet worden. Gril de stukken ananas langs beide kanten. Haal van het vuur en snij in hapklare stukken.
-
5
Spoel de appel, snij in vier, verwijder het klokhuis en snipper verder in fijne stukjes. Snij de citroen in kwartjes.
-
6
Stel een salade samen van de rijst, de kip, de stukjes ananas en appel en de kruiden. Snipper het chilipepertje erbij en werk af met een kwartje citroen. Serveer met het sausje.