Gevuld varkenshaasje met knolselderfrietjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen, spoel de courgette en de paprika. Snij de groenten in repen en blancheer ze kort in gezouten water. Snij het varkenshaasje overlangs in, zodat je het vlees kunt openvouwen tot een lap. Leg de helft van de groentjes in het midden en rol dicht. Bind het varkenshaasje toe met keukentouw.
-
2
Schil de knolselder en snij ‘m in frietjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout, chilipoeder, basilicum en peper. Besprenkel royaal met olijfolie.
-
3
Zet het varkenshaasje en de knolselderfrietjes 20 à 25 minuten in de oven, tot alles mooi goudbruin en het vlees gaar is.
-
4
Roerbak de rest van de groenten nog even in wat olie en serveer met het varkenshaasje en de knolselderfrietjes.