Geroosterde aardpeer met rode bonen en spekjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de grove nerf uit de bladeren boerenkool, scheur de bladeren in grove stukken en blancheer ze 1 minuut in gezouten water.
-
2
Spoel de aardperen zorgvuldig en snij ze in de helft. Schik in een ovenschaal met de open kant naar beneden en schik er enkele teentjes knoflook tussen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout en verse tijm. Rooster de aardperen gedurende 20 minuten, keer ze halverwege om.
-
3
Voor de dressing meng je het limoensap met de harissa, een snuifje zout en 3 eetlepels olijfolie. Meng goed.
-
4
Bak het spek in een antikleefpan zonder vetstof. Maak de lente-uitjes en een teentje knoflook schoon en snipper fijn. Verhit olijfolie en fruit de ui en de knoflook erin. Spoel de bonen, giet af, en voeg toe aan de lente-ui, samen met de gescheurde boerenkool, peper en zout. Bak even op.
-
5
Maak een salade met de boerenkool, de bonen, de geroosterde aardperen en het gebakken spek. Besprenkel met de vinaigrette en de geroosterde amandelen.