Pannenkoek met nootham en mangochutney
bereiding
-
1
Maak het pannekoekenbeslag. Meng het boekweitmeel, de bloem, de eieren, de melk, het bier en het zout tot een glad beslag met een klopper. Laat even rusten.
-
2
Schil de mango’s en snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Maak de chilipeper schoon en snipper heel fijn. Schil en rasp de gember. Pel en plet de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en voeg de sjalot en de knoflook toe, stoof 2 minuten op een zacht vuur.
-
3
Voeg de mango, gember, chilipeper, kruidnagel, vadouvan, rozijnen, appelazijn en suiker toe en laat 20 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg het sap van de sinaasappel toe en laat nog 10 minuten verder inkoken tot een dikke chutney.
-
4
Verhit een pan met olie op het vuur. Bak de pannenkoeken in porties. Verwarm het hammetje kort in kokend water of in de microgolf en snij het in repen of plakken.
-
5
Serveer de pannenkoeken met het vlees en de warme chutney. Werk af met koriander.