Recept

Bulgursalade met gegrilde merguez en mangochutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Worstjes op de grill

bereiding
  1. 1

    Schil de mango en snij in blokjes. Snij de rode ui in kleine sliertjes. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de pitjes en snipper fijn. Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg de geraspte gember en de chilisnippers toe en laat zachtjes meebakken. Doe er de mango, de specerijen naar smaak en 2 eetlepels water bij. Laat op een zacht vuur pruttelen tot de mango zacht is.

  2. 2

    Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Giet af, laat volledig afkoelen en maak de korrels los met een vork. Hak de gedroogde abrikozen in stukjes en voeg samen met de verse kruiden, de rozijnen, 1 eetlepel olijfolie, het citroensap en de citroen- en limoenrasp toe. Meng alles.

  3. 3

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Verbrokkel de feta en maak de granaatappelpitten los. Schep mee onder de bulgur.

  4. 4

    Prik een rozemarijntakje door de merguezworstjes en gril ze goudbruin op de grill of barbecue.

  5. 5

    Neem 4 grote blaadjes sla en snij de nerf onderaan iets platter zodat het slablaadje stabiel blijft. Vul met de bulgur en serveer met de worstjes. Lepel er de mangochutney bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bulgursalade met gegrilde merguez en mangochutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!