Rijstsalade met tonijn en dille
bereiding
-
1
Snij de selder en courgette in stukken.
Snij de sjalotten fijn.
Snij de lente-ui in stukjes.
Hak de dille fijn.
Hak de knoflook fijn.
-
2
Kook de rijst gaar, giet af en
laat goed afkoelen. -
3
Meng alle ingrediënten voor de dressing (olijfolie, knoflook, citroensap, balsamicoazijn) en klop goed op.
Proef en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel nog wat meer citroen (die mag goed doorsmaken).
-
4
Stoof de courgette en de selder eventjes aan in wat olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Laat afkoelen.
-
5
Meng de rijst met de selder, courgette, sjalot, tonijn en de kruiden in een ruime kom.
Roer er de dressing door.
Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Zet koel weg tot u de salade serveert.
Voorbereiding