Recept

Notenrijstsalade met tonijn en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt:

“Voor een zomerse rijstsalade koop ik regelmatig notenrijst in de Nederlandse supermarkt. Dat is gewone witte rijst die wordt aangevuld met een mix van noten en zo een zoet smaakje krijgt. Lekker en eens iets anders dan de klassieke volkoren- of witte rijst! Heb je geen notenrijst in huis, maak dan zelf een mix van driekleurenrijst, sesamzaad, pompoenpitten, lijnzaad en zonnebloempitten.”

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Giet de rijst af en lepel er al een beetje dressing onder.

  2. 2

    Maak de lente-uien schoon en snipper ze fijn. Maak de venkel schoon en snij de knol met een mandoline in dunne plakjes. Maak de selder schoon en snij de stengels in dunne boogjes. Snipper de koriander en de peterselie. Laat de tonijn uitlekken.

  3. 3

    Meng alle groenten en de kruiden onder de rijst. Verdeel er de tonijn over en werk de salade af met de extra peterselie en de krokante uitjes. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Notenrijstsalade met tonijn en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!