Vegan tajine met taboulé
bereiding
-
1
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een tajine of pan met dikke bodem. Voeg er de ui en de knoflook aan toe en bak glazig. Voeg er de wortelreepjes en de blokjes courgette aan toe en bak nog 4 minuten. Doe er de paprika, dadels, abrikozen, ras-el-hanout en suiker bij.
-
2
Roer de blokjes tomaat met de helft van de munt erdoor en breng alles aan de kook. Dek de tajine af en laat alles 30 minuten op een matig vuur stoven.
-
3
Hak de peterselie voor de taboulé heel fijn. Snij de lente-ui fijn en de groene peper in ringen. Rasp de schil van de citroen en pers.
-
4
Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij de tomaten in plakjes. Meng vlak voor het serveren de gehakte peterselie, de lente-ui, de groene peper en de geraspte citroenschil door de bulgur. Breng verder op smaak met peper, zout, citroensap en een flinke scheut olijfolie.
-
5
Breng de tajine verder op smaak met peper en zout en bestrooi 'm met de resterende munt. Serveer met de nog warme taboulé.