Stoemp met ovengeroosterde groenten, tijm en oude kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Rasp 80 g oude kaas, bewaar de rest voor bij het serveren.
-
2
Schil de pastinaken, wortelen en peterseliewortelen. Snij de groenten in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Doe ze in een mengkom, besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met 80 g geraspte oude kaas, wat blaadjes verse tijm, peper en zout.
-
3
Leg alles op een bakplaat en zet 30 à 40 in de oven of tot de groenten goudbruin en zacht zijn.
-
4
Schil de aardappelen en de knolselder en snij in blokjes. Kook de groente gaar en stamp met 2 eetlepels boter en een scheutje melk tot een puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Meng de puree met de geroosterde groenten en serveer met extra tijm en geraspte oude kaas.