Andijviepuree met spekjes, rookworst en oude kaas
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitdampen. Verhit intussen een klontje boter in een pan en stoof de gesnipperde andijvie aan. Kruid ze met peper, zout en nootmuskaat.
-
2
Pureer de aardappelen met een beetje warme melk en een klontje boter en meng er de gestoofde andijvie onder. Breng de puree op smaak met de mosterd en eventueel nog extra peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Roerbak de spekjes in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de rookworst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
4
Serveer de andijviepuree met de spekjes en de rookworst. Werk af met de geraspte oude kaas en geef er eventueel nog extra mosterd of pickles bij.