Lasagnerolletjes met pastinaakcrème en saus van oude kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Leg ze op een bakplaat samen met de halve bol knoflook. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Gaar 25 tot 30 minuten in de oven.
-
2
Neem uit de oven en laat de oven verder warmen op 185°C. Pers de knoflook uit de bol. Mix de pastinaak samen met 1 eetlepel van de knoflookpuree en 100 milliliter groentebouillon in de blender tot een romige puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Rasp de brokkelkaas en doe ze samen met de blaadjes van de tijm, de rest van de groentebouillon en de room in een pannetje. Laat op een zacht vuur smelten tot een gladde saus en kruid met peper en zout.
-
4
Leg de lasagnevellen open en bestrijk ze met de pastinaakpuree. Rol ze op, snij ze in 3 of 4 gelijke stukken en zet ze rechtop tegen elkaar in een ovenschaal. Overgiet met de kaassaus en gaar 30 minuten in de oven.