Boerenkoolquiche met gerookte zalm en mozzarella
bereiding
-
1
Vet een vierkante quichevorm in met boter. Leg er het bladerdeeg in. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Maak de boerenkool schoon en snij fijn. Pel de uien en snij in ringen. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ui 5 minuten. Voeg de suiker toe en laat de ui karamelliseren. Schep de ui uit de pan. Stoof in dezelfde pan de boerenkool zacht op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en schep om. Kruid met peper en zout.
-
3
Klop de eieren los met de zure room en de dille. Snij de zalm in stukjes. Verdeel de boerenkool en de zalm over de taartvorm. Giet er het eimengsel over. Verdeel de uienringen over de taart en bestrooi met de mozzarella. Bak de taart in 40 minuten goudbruin in de oven.