Recept

Kippengehaktballetjes in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoals bij la mamma, maar dan een tikkeltje lichter.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de saus. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit glazig in olijfolie, blus met de passata en voeg er de oregano, peper en zout aan toe. Laat 20 minuten op een zacht vuur onder deksel garen.

  2. 2

    Doe het gehakt in een kom en doe er de gesnipperde sjalot, de knoflook en de fijngesneden chilipeper bij. Kruid met peper en zout. Meng goed en doe er de gehakte peterselie en 4 el paneermeel bij (iets meer mag ook; het gehakt mag niet te nat zijn). Rol er gehaktballetjes van.

  3. 3

    Bak de balletjes aan alle kanten goudbruin in een pan met wat olijfolie. Zet een deksel op de pan om ze ook goed gaar te laten worden. Laat nog een paar minuten op een zacht vuurtje verder sudderen.

  4. 4

    Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de saus en de gehaktballetjes, werk af met geraspte parmezaan en eventueel een restje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippengehaktballetjes in tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!