Rodebietentaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de zelfrijzende bloem met de stevia en het cacaopoeder.
-
2
Klop de boter glad. Kluts de eieren erbij en klop verder. Rasp de rode biet en smelt de chocolade au bain-marie. Meng de geraspte rode biet en de gesmolten chocolade onder het boter-eimengsel. Zeef er de zelfrijzende bloem, stevia en het cacaopoeder bij en klop verder tot alles goed gemengd is.
-
3
Schep het cakedeeg in een met boter en cacaopoeder bestoven springvorm (diameter 22 cm) en bak gedurende 45 à 60 minuten gaar. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
-
4
Smelt de chocolade voor de ganache au bain-marie. Knijp de maple siroop erbij, voeg de kokosolie en de amandelmelk toe en roer tot een glanzende saus. Bestrijk de cake met de ganache en laat opstijven in de koelkast.
-
5
Hak de donkere chocolade grof en werk de cake ermee af. Bestuif met een beetje rodebietenpoeder.