Recept

Boerenkool met appeltjes, bacon en pompelmoesvinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke salade van boerenkool met appeltjes, bacon en pompelmoesvinaigrette is maar 540 kcal/portie. 

bereiding
  1. 1

    Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette glad. Kruid met peper en zout en zet koel. Kook de eieren hard.

  2. 2

    Bak de zoete ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de boerenkool en de rozijnen toe en roerbak 2 minuten. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan krokant. Rooster de noten en zaden in een droge koekenpan enkele minuten tot ze beginnen te geuren.

  4. 4

    Schep de boerenkool, de bacon, de appeltjes en de pompelmoespartjes in een grote schaal. Strooi er de noten en zaden over en druppel er de vinaigrette over.

  5. 5

    Pel de eieren en halveer ze. Schik ze op de salade en kruid met peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boerenkool met appeltjes, bacon en pompelmoesvinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!