Konijn met gekonfijte citroen en waterkersslaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kleur de konijnenbillen in wat olijfolie en leg ze in een ingevette ovenschaal. Snij de gekonfijte citroen in vieren en de gember in plakjes. Leg ze bij de konijnenbillen.
-
2
Voeg 75 g abrikozen toe. Kruid met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 35 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Maak intussen het slaatje. Snij de kerstomaten in stukjes. Spoel de waterkers en schud droog. Snij de rode ui in fijne ringen. Maak een vinaigrette met 1 el citroensap en 2 el olijfolie, kruid met peper en zout. Doe alle ingrediënten in een saladekom. Voeg de resterende abrikozen toe en sprenkel er de dressing over.
-
4
Hak de pistache fijn. Verwijder de folie van de schotel en strooi de pistaches over het konijn. Zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met het slaatje.