Recept

Gekonfijte kerstomaten met kipballetjes en muntpistou

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tomaatjes à la Pascale Naessens. Pistou is de Provençaalse variant van pesto en bevat meestal geen noten of pitten. Je kunt het ook maken met basilicum of een mix van basilicum en rucola.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de kerstomaten en leg ze in een ovenschaal. Pel de rode ui en snij hem in grove repen. Voeg die toe aan de tomaatjes.

  2. 2

    Kruid het gehakt met peper en zout en kneed het goed. Vorm met vochtige handen hapklare balletjes van het mengsel. Leg ze bij de kerstomaatjes. Besprenkel alles met de balsamicoazijn en wat olijfolie. Doe er de takjes tijm, peper en zout bij. Gaar alles 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de pistou. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Hak de muntblaadjes fijn. Meng de munt met de knoflook, de geraspte citroenschil en de olijfolie. Kruid de pistou met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  5. 5

    Werk de tomaatjes en de gehaktballetjes af met de amandelschilfers en de muntpistou.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gekonfijte kerstomaten met kipballetjes en muntpistou

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!