Aardappel gevuld met gerookte zalm en zure room
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en boen ze schoon. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 45 à 50 minuten. Check met een mesje of ze gaar zijn.
-
2
Spoel de radijzen en snij ze in plakjes. Spoel de waterkers en laat uitlekken. Rasp de schil van de citroen en pers uit.
-
3
Snij met een scherp met vier aardappelen kruisvormig in en lepel er wat kruim uit.
-
4
Pel de vijfde aardappel. Plet het kruim tot puree met de karnemelk en citroenrasp en voeg wat citroensap toe. Breng verder op smaak met peper, zout en bieslook. Vul er de aardappelen mee op.
-
5
Leg de aardappelen op borden, leg er wat gerookte zalm en plakjes radijs op. Serveer met de waterkers en de zure room. Strooi er wat peper uit de molen en bieslook over.