Rösti met gerookte zalm en ei
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en rasp ze grof. duw ze uit in een zeef. Breng ze op smaak met peper en zout. Verwarm 3 el olie in een pan met antiaanbaklaag. leg er de geraspte aardappelen als een pannenkoek in, duw aan met de bolle kant van een lepel of met een spatel en laat 15 minuten langzaam bakken op laag vuur. draai om en laat nog 10 minuten zachtjes verder bakken. laat de rösti op een rooster glijden en lichtjes afkoelen. Je kunt één grote rösti maken of twee kleinere, afhankelijk van de grootte van je pan.
-
2
kook het ei hard. laat afkoelen, pel het en hak het fijn.
-
3
Breng de zure room op smaak met peper en zout. Pel de ui en snij ‘m in flinterdunne halve ringen. Spoel de kappertjes.
-
4
Snij de rösti in punten, besmeer met zure room en beleg ‘m met plakjes zalm. Bestrooi met gehakt ei, uiringen en kappertjes en ten slotte met gesnipperd bieslook. Serveer.