Recept

Mango-ananasconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In de winter, wanneer er geen vers Belgisch fruit is, kun je experimenteren met tropische vruchten. Lekkere combi's zijn: ananas-passievrucht-limoen, vijgen-sinaasappel-walnoot en mandarijn-appel.

bereiding
  1. 1

    Doe al het vruchtvlees en het limoensap samen in één kookpot. Breng het aan de kook en laat afgedekt 15 minuten sudderen. Roer regelmatig om.

  2. 2

    Duw de stukjes fruit mooi fijn met een vork of pureestamper. Voeg de suiker toe en zet terug op het vuur. Breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken.

  3. 3

    Giet de hete confituur in steriele bokaaltjes, sluit met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mango-ananasconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!